Penzión Šindlovec – domov Pivoňa Lesného Tlačiť
RECENZIA: Mám pocit, že s konceptami tradičných slovenských reštaurácií sa roztrhlo vrece. Na portáli TojeSlovensko sme už priniesli recenzie dvoch podobných zariadení. Najprv to bola Strachanovka v Liptovskom Jáne a potom Koliba Josu v neďalekom Zuberci. Nehovoriac o množstve podobných zariadení v Terchovej, Liptove, či Horehroní. Ale poďme poporiadku, témou dňa je Penzión Šindlovec a jeho reštaurácia.


Poloha

Penzión Šindlovec nájdete učupený v Zverovke - Spálenej doline pod Roháčmi. Ak ste sa rozhodli navštíviť Múzeum Oravskej dediny, Roháčske plesá, či za lyžiarske stredisko Zverovka, určite sa treba zastaviť. Ak si spravíte malú odbočku z Meander parku Oravice, tiež neoľutujete.

Ubytovanie

Okrem tradičnej slovenskej reštaurácie ponúka Penzión Šindlovec aj ubytovanie v rovnako tradičných izbách. Za dvojposteľovú izbu si pýtajú od 32 po 59 EUR v závislosti od sezóny.

Divočina vs. Cepy von z vreca!

Penzión je postavený z masívnych drevených pňov, ktoré sú priznané ako z vonka tak aj z vnútra. Reštaurácii a penziónu Šindlovec dávajú osobitný charakter a atmosféru, tak typickú a vyhľadávanú u podobných reštaurácii. Okrem interiéru si môžete posedieť na veľkej terase, pekne pri potôčiku v lese.
Interiér reštaurácie okrem drevených stoličiek s vyrezávanými trojlístkami bohato zdobí svet živočíšnej ríše, ktorý dostal prednosť pred výzdobou z otrockého náčinia. Namiesto cepov a kolovrátku nájdete na stenách vypreparované zvery, medzi ktorými púta pozornosť exemplár Pivoňa Lesného – posledného známeho kríženca srnky a zajaca z československého pohraničia. Penziónu Šindlovec ho darovali českí poľovníci, ktorí pravdepodobne pijú viac ako je zdravé.
Fotky

Jedlo, pite, obsluha

Pre zúfalú zaneprázdnenosť píšem recenziu s viac ako trojmesačným omeškaním a tak si detailne nespomínam na ceny, druh servírovaného vína a ani na výkon obsluhy. Zatlačím na mozgové závity a vypadne zo mňa toto:
  • Jedlo bolo výborné. O triedu lepšie ako v neďalekej Kolibe Josu. Bryndzové pirohy, orechové šúľance aj grilovaný oštiepok s brusnicami chutili tak ako sa patrí. To isté platí o servírovaní.
  • Čapovali pivo Zlatý Bažant. Dedukujem z toho, že iné pivo v okolí Zuberca som okrem Starej Krčmy a Steak House ani nevidel. Klobúk dole pred obchodným zástupcom Heinekenu, zaslúži si vianočné prémie.
  • Ceny boli primerané prostrediu a typu reštaurácie. Rozumej smiešne pre Nemca a stále dobré pre šetrných Čechov a Poliakov.
  • Obsluha bola úprimne milá. Naúčtovala nám síce o jedenásť čajov viac ako sme vypili, po reklamácii sa však rovnako úprimne ospravedlnila. Niet nad obyčajnú srdečnosť pred profesionálnou servilnosťou. Niekedy...

V kocke

V Bratislave takýto koncept stále chýba. Chyťte sa toho niekto.

© pre tojeslovensko.sk napísal panjan - všakovaké práva vyhradené!

Podpor túto recenziu na: pošli na vybrali.sme.sk
Posledná úprava Nedeľa, 13 December 2009 19:51