Bratislava Flag Ship restaurant – podnik pre 500 ľudí |
RECENZIA: Je pondelňajšie poludnie a namiesto polhodinovej konzumácie obedového menu som sa vydal na plavbu stredovekou loďou. Nie, nemal som tvrdší povíkendový dojazd ani som z kraja týždňa nepojedol lysohlávky. Akurát som namiesto Pulitzera zablúdil do novootvorenej Bratislavskej Reštaurácie na námestí SNP.
PolohaBratislavská reštaurácia sa nachádza v centre Bratislavy na námestí SNP 8 na konci Poštovej ulice. Nájdete ju po pravej strane bývalých potravín Domino, čo je asi tak 30 m poniže Terranovy, v historickej budove rehole Milosrdných bratov svätého Jána z Boha.Reštaurácia zaberá priestory bývalého kina Praha, ktoré medzičasom vystriedal obchodný dom Atlon. Kino Praha zlikvidovali multiplexy, obchodnému domu Atlon zatĺkol klinec do rakvy Aupark s Polusom a blbý nápad. Uvidíme, či Milosrdným bratom vyjde stávka na jedlo a alkohol. InteriérSamostatný opis interiéru by vydal na 100 stranový úvod v štýle Victora Huga a jeho vrcholného diela Chrám matky božej v Paríži, ja sa ho pokúsim vtesnať do pár bodov:
Jedlo a pitieJedálny lístok je pomerne rozsiahly a dominujú mu jedlá slovenskej kuchyne. Počas obeda varia aj menu v cene 3,3 EUR. V pondelok bol bravčový perkelt a tak sme dali prednosť radšej jedlám z jedálneho lístka. Ochutnali sme kapustnicu (1,5 EUR), baraní a poľovnícky guľáš (4,5 EUR), bryndzové pirohy (4,2 EUR) a orechové šúľance (3,8 EUR).Guľáše majú charakter polievky a okrem mäsa a chutnej šťavy v nich už nenájdete nič. Zišli by sa zahustiť zemiakmi, paprikou, rajčinami a ostatnými ingredienciami, ktoré k správnemu guľášu neodmysliteľne patria. Poľovnícky guľáš je z daniela a cítiť ho divinou, avšak podobne ako z baranieho, sa z neho nenajete. Orechovým šúľancom nebolo čo vytknúť, kapustnica bola tiež v poriadku. Bryndzové pirohy boli plnené zemiakovo-bryndzovou plnkou s kôprom. Slaninka na ich vrchu však mohla byť viac opražená a nepohrdli by sme ani opraženou cibuľkou. Jedlá predstavujú chutný priemer za prijateľné ceny, avšak na vlajkovú gastronómiu to zatiaľ nevyzerá. Je sympatické, že Flag ship restaurant si ako jedna z mála slovenských reštaurácii zabezpečuje suroviny z vlastnej biofarmy v Stupave, čo vypovedá minimálne o poctivom prístupe k pripravovaným jedlám. Hlavnú ponuku piva predstavuje Zlatý Bažant (1,2 EUR za malé čierne pivo), dostanete aj kvasinkové pivo alebo české Krušovice desiatku (1,2 EUR/malé pivo). Ponuku vína som bohužiaľ nezarchivoval. ObsluhaKontakt s obsluhou je celkom príjemný. Brigádujú tu študenti, ktorí nemajú problém so slušným správaním a občasným úsmevom. Úprimne ich obdivujem ako vybehnú počas šichty tisíckrát hore a dole schodmi aby uspokojili smädnú masu návštevníkov. Pravda je taká, že napriek všetkej snahe nestíhajú a na pivko si môžete počkať aj hodinku.Dobrá správa pre mládež!Bratislavská reštaurácia má rovnakého majiteľa ako neďaleký Slovak Pub, ktorý je známy šírením osvieteneckých myšlienok. V Slovak Pube môžete vidieť transparenty o pozastavení predaja Coca Coly kvôli nemravnej a urážlivej reklame, či propagáciu varených zemiakov a ryže miesto škodlivých hranolčekov, k čomu je nezbedná mládež motivovaná strúhanou mrkvou zdarma.A tak neprekvapí, že v šírení pokrokových ideí pokračuje aj Bratislava Flag ship restaurant, ktorá vo večerných hodinách poteší mládežníkov do 23 rokov zavedením povinného Dress Codu približne v nasledovnom znení: DRESS CODE Večer tak pravdepodobne Bratislavskú reštauráciu zaplnia rozradostené mladé devy a junáci v kostolnom oblečení, z čoho môže vzniknúť príjemná konventná žúrka, za predpokladu že ju neskazí zopár polonahých hipíkov nad 23 rokov. Recept na úspechPravda je taká, že sme okrem pondelka navštívili reštauráciu aj v sobotu večer a bola zaplnená do posledného miesta. Namiesto mládeže v rovnošatách okupovala podnik rovnaká cieľovka ako sesterský Slovak Pub – študenti. Reštaurácia je skôr obrovská piváreň, kde sa odohrá ešte nejedna krúžkovica. Predurčujú ju na to obrovské priestory, kde nie je problém zraziť 3 stoly dohromady a odpáliť sa za primerané ceny.V kockeBratislavská Reštaurácia vo mne zanechala hlboký dojem. Nie z jedla, hoci bolo v pohode, nie z obsluhy, hoci bola milá, ale ten interiér, ten je. Ešte sa tu budú diať veľké veci.© pre tojeslovensko.sk napísal panjan - všakovaké práva vyhradené! Podpor túto recenziu na:
|
|||
Posledná úprava Nedeľa, 07 Február 2010 19:23 |