Slovensko rôzne správy Vyše 2000 nočných bežcov v Bratislave
Vyše 2000 nočných bežcov v Bratislave PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 18 September 2010 10:56
Na nočný beh Bratislavou River Park Night Run 2010 sa prihlásilo už vyše 2000 bežcov. Informoval o tom organizátor maratónu Peter Pukalovič na tlačovej besede k iniciatíve Európsky týždeň mobility. Organizátori podľa Pukaloviča taký veľký záujem nečakali. K behu plánujú pripustiť ešte 400 ľudí, celkový počet bežcov by tak mal byť 2400.
Nočný beh Bratislavou štartuje v rámci Európskeho týždňa mobility 18. septembra o 20:30 z námestia v River Parku. Na bežcov čaká upravená a dlhšia sedemkilometrová trať. Pobeží sa po zrekonštruovanej nábrežnej promenáde, lávkou mosta Apollo, ďalej po petržalskej hrádzi, Viedenskej ceste, lávke Nového mosta, Hviezdoslavovom námestí do cieľa na Hlavnom námestí.
Tento rok dostane každý účastník behu účastnícke tričko, poukaz na 20% zľavu na nákup značkového športového tovaru, bežecký čip na meranie času, občerstvenie na trati aj v cieli a tiež medailu. Tí, ktorí v on-line prihláške uvedú svoje mobilné číslo, dostanú po dobehnutí do cieľa SMS správu s dosiahnutým časom. Každý z účastníkov behu bude zaradený do tomboly o vecné ceny. Minuloročnú premiéru nočného behu absolvovalo vyše tisíc bežcov.
Súčasťou podujatia je aj sprievodný program v podobe bežeckých súťaží, inline show, tanečných vystúpení a workshopu tanečnej školy River Park Dance School, módnej prehliadky Danza, hudobného koncertu a tesne pred štartom ohňovej show. V rámci podujatia sa uskutoční aj zbierka na pomoc zdravotne postihnutým.
Organizátori na 26. septembra pripravujú premiérovo aj Bratislava Ladies run, netradičné bežecké podujatie pre ženy. Na ten sa podľa Pukaloviča prihlásilo okolo 150 žien, pričom predpokladá účasť 600 až 1 000 žien. Súťažiť sa bude aj o Bratislavskú Lady 2010.
BRATISLAVA 12. september (WEBNOVINY)

Vaše hodnotenia

Prihláste sa pre pridanie názoru.
Posledná úprava Piatok, 24 September 2010 10:07