Slovensko rôzne recenzie Sladovňa na Sedlárskej – Heineken vracia úder
Sladovňa na Sedlárskej – Heineken vracia úder PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Heineken museli poriadne vytočiť. Určite to bol Staroprameň, ktorý v Bratislave rozvíja svoj koncept Trafená Hus a po prevádzke v hoteli Krym otvoril ďalšiu pivnú reštauráciu v Avione. Nezbedný je aj Pilsner Urquell so svojimi typickými Plzenským krčmami, ktoré podporuje, kde sa mu zachce. Za všetky vyberám Mostovú ulicu v Bratislave, kde si dovolil čapovať vynikajúce kvasinkové pivo priamo z tankov.
Heineken kontroluje na Slovensku skoro polovicu trhu s pivom a právom sa tu cíti ako najväčší samec, ktorému podobné aktivity ležia v žalúdku. Do boja tak vytasil vlastný koncept – Sladovňa – House of Beer.

Lokalita

Miesto, podobne ako mnohé iné veci hovoria, že chlapci z Heinekenu nenechali nič na náhodu. Bar a reštauráciu Sladovňa neumiestnili na konečnú stanice Filiálka, ale v samotnom Bratislavskom centre na Sedlárskej ulici 1, v novo zrekonštruovanej budove, priamo oproti Irish pubu a El Diablu. Nech konkurencia vidí...

Interiér a dizajn



Sladovňa vás uvíta malou terasou s tromi stolmi. Po pravej strane miniete malý bar a vstúpite do veľkého preskleného átria, kde sa nachádza srdce podniku - hlavný bar. Tvorcovia nového konceptu pivnej reštaurácie nezavesili na stenu koleso, ani oje z voza, ani cepy, či iné artefakty zo života predkov. Ak Staroprameň definuje (Po)trafenú hus ako moderný koncept pivnej reštaurácie, tak Heineken ho posúva ešte o niečo ďalej.

V interiéri dominujú biele steny, na ktorých sú decentne namaľované logá pivných značiek. So stenami kontrastuje masívny drevený nábytok a dlhý antikorový bar, vkusne skombinovaný s drevenými prekladmi. Čisté línie interiéru oživuje zo päť živých stromov. Po oboch stranách baru sa nachádzajú oddelené miestnosti pre fajčiarov a nefajčiarov, kde sú priznané stredoveké oblúky pôvodnej stavby.

Napriek tomu, že na mňa dýchol závan jemnej sterility a stoličky sa mi zdali byť o číslo väčšie ako je potrebné, interiér pokladám za vydarenú kombináciu moderného interiérového dizajnu a stredovekej architektúry. Napred sa ísť musí...

Obsluha

Pri vstupe začujete na slovenské pomery nečakaný a zreteľný pozdrav čašníka. Podobne ako interiér, ani personál nekopíruje slovenskú klasiku. Je milý, ochotný a úslužný. Ak chcete mokrou handrou po zátylku alebo kyslý úsmev, treba ísť inde.

Pivo

Pivnú ponuku tvorí 5 čapovaných pív: Guiness (0,4l za 3 EUR), Zlatý Bažant (0,5l za 1,3 EUR), Krušovice (neviem), Heineken (neviem) a chutný kvasinkový Paulaner z Mníchova (tuším 0,5l za 2,2 EUR). Fanúšikom Zlatého Bažanta nie som a tak som dal prednosť Guinessu a Paulaneru, obe pivá chutili vynikajúco.
Za zmienku určite stojí miestnosť v podzemí, kde sa nachádzajú stoly s vlastnou pípou a digitálnym displejom, ktorý vám počíta, koľko litrov piva máte dnuka. S partičkou tak môžete pokojne sedieť v podzemí a čapovať si, koľko vám pečeň a peňaženka dovolí.

Víno

Názov Sladovňa – House of Beer evokuje čistokrvnú piváreň. Koncept Heinekenu dokazuje, že je to omyl a ako dôkaz ponúka široký výber prívlastkových vín od Petra Podolu, Mrva a Stanko a nejakého moravského vinárstva, ktorého názov som nezarchivoval. Ceny vína štartujú na prijateľných 10 euro za Ryzling Vlašský (neskorý zber).

Jedlo

Nejedol som. Ak nerátam výbornú oškvarkovú nátierku, ktorú nám priniesli efektne naservírovanú na lopáriku v sklenenej dóze (2,20 EUR). Okrem pivných chuťoviek (napríklad bryndzový ježko - soletky napichané v bryndzi), máte na výber aj z množstva hotových jedál. Z polievok ma zaujala tekvicová krémová (2,5 EUR) a zahliadol som aj bryndzové halušky...Ak jedlá chutia a vyzerajú podobne ako nátierka, rozhodne treba prísť nalačno.

Fotky

Svoj päťmegový telefón som utopil na dovolenke, čo mi dáva jedinečnú príležitosť podeliť sa s vami o zlé, ale že naozaj zlé fotografie z Nokie 6300. Verím, že posun k horšiemu oceníte aj na budúce. Páči sa:
Fotky

V Kocke

Sladovňa je s citom vyskladaný podnik. Ceny sú postavené tak, aby vyhnali póvl a chudobných študentov a neodradili priemerného účtovníka vo veku 25 až 45 rokov. Cieľovke zodpovedá aj hudobná produkcia hitov z osemdesiatych rokov, pričom servírovanie, jedlo, obsluha či lokalita vám navodia pocit o triedu lepšieho podniku.

Nová Sladovňa na Sedlárskej ulici je vydarene promovaná billboardami s obrými Krušovicami a hedlajnom „The Place to Beer“. Heineken ovláda marketing na jednotku a jeho nový koncept pivnej-nepivnej reštaurácie je toho jasným dôkazom.

pošli na vybrali.sme.sk

© pre tojeslovensko.sk napísal panjan - všakovaké práva vyhradené!

Vaše hodnotenia

avatar dANJEL
+1
 
 
dakujem teamu "to je slovensko" za paradny tip na pivecko v starom meste...vsetko sedelo tak, ako to bolo opisane vyssie (dokonca aj oskvarkova na lopariku) len k cenam treba priratat zopar drobnych naviac (bazant, myslim, jedna pade a paulaner bol tiez blizsie k trom evram), ale inac davam 10 z 10.
avatar panjan
+1
 
 
Dakujem za pripomienky. Otestovali sme aj obedove menu. Stoji 4,9 EUR, co je nieco viac ako 1 euro nad Bratislavskym priemerom. Na oplatku sme dostali velky filet Heika s varenymi zemiakmi, salatom a bagetkami s pestom, plus nealkoholicke pivo v cene. Ryba chutila vynikajuco, to iste plati o prestierani a obsluhe. Ak mate chut na netovarenske menu, oplati sa.
avatar Bruno
0
 
 
Nemozem suhlasit, tento podnik ma sklamal tak ako uz dlho nic,,,,,,par dni po otvoreni som sa tesil aj s kamosmi ze nech to stoji co to stoji chceme si sami capovat. A ake bolo moje prekvapenie, nikto nebol mily ani usluzny a naozaj ma dostalo ked sme si sadli kui stolu tak pre 8-10 ludi 5ti a cakali sme este asi 10 ludi,,bol piatok vecer a dolezity Pan Vrchny nam odmietol narazit sudok lebo ze je nas malo. Aj ked mu bolo povedane ze ocakavame este pomerne dost ludi nejak na to nereagoval a ani sa nespytal ze ci si prajeme nieco na pitie ci neco neprinesie,,proste odysiel. Takze nikdy viac sladovna, ceny dost vysoke a kvalita neviem pretoze ma to obsluha nenechala zistit. Nikdy viac !!!
avatar panjan
0
 
 
pri mojej navsteve som sa spytal na moznost vlastnorucneho capovania piva pri stole. Boli sme vsak iba dvaja a moju ziadost obsluha zdvorilo odmietla s komentarom, ze nas je malo a ze by museli kvoli nam narazit novy sud, co sa neoplati.
Otazku minimalneho poctu zakaznikov potrebneho na samostatne capovanie piva pri stole nevedela obsluha spolahlivo zodpovedat...
avatar Lucia
+1
 
 
V piatok sme navštívili tuto piváreň/sladovňu, keďže sme počuli samé chvály. A musím konštatovať, že nás ničím nesklamala.
Interiér pivárne je presne taký, ako sa od pivárne očakáva. Jednoduchý a príjemne „ponurý“. Nenavodzuje teda atmosféru baru alebo pohostinstva, kde sa len čapuje pivo. Nakoľko sme prišli okolo 20.00 a bol piatok našli sme miesto už len pri bare, a to aj napriek tomu, že piváreň je dosť veľká a má aj pivničné priestory. Aspoň sme boli priamo „pri zdroji“, odkiaľ sme mohli pozorovať prácu čašníkov pri výčape. Tí sa po celý večer nezastavili. Roboty mali nad hlavu a napriek tomu boli milí a príjemní.
V pivárni čapujú ... druhov rôznych pív vrátane jedného kvasinkového. Ceny piva sú primerané a v niektorých prípadoch dokonca lacnejšie ako u konkurencie.
Na jedálnom lístku prevažujú poctivé sýte slovenské jedlá, od nátierok, cez „panvičkové jedlá“, ako sú bryndzové halušky, strapačky, šunkové fliačky, pre jedákov pečené rebrá a koleno a pre náročnejších viedenská roštenka...................
Boli sme hladní a tak sme ako predjedlo ochutnali výbornú oškvarkovú nátierku. Servírujú ju v poháriku na drevenom lopáriku s čerstvým chlebom. Bola fantastická. Ako hlavné jedlo sme si objednali strapačky, ktoré nám doniesli v smaltovom hrnci. Mimo skutočnosť, že boli ozaj efektne a štýlovo servírované a bolo ich veľa a chutili výborne. Druhé jedlo sme ochutnali rebierka a s rukou na srdci doposiaľ som lepšie nejedla. Pokiaľ ide o ceny jedna sú cca o 1€ vyššie ako je priemer inde, ale dovolím si povedať, že pri pomere kvalita/cena, kvalita jednoznačne prevyšuje cenu (aj keď o niečo vyššiu).
Na záver všetkým odporúčam ísť na pivo no tejto pivárne a ísť tam s prázdnym bruchom. Piváreň má dobrý výber pív za normálnu cenu, fantastickú kuchyňu a btw. na vinárov sú tiež pripravení.
avatar dunco
0
 
 
Skvely capovany weissbier PAULANER
ostatne veci klasika, ale to pivo je skvele!
ako za starych cias vo WaWi v Muenchene : )
avatar mv
0
 
 
od otvorenia isla len jedna podstatna vec dole vodou - OBSLUHA. cely podnik na nej pada, to jedine treba zlepsit. VYMENTE OBSLUHU (stav februar)
avatar panjan
0
 
 
zhodou okolnosti som bol v Sladovni vcera t.j. sobota vecer a musim konstatovat spokojnost, napriek tomu, ze podnik bol plny do posledneho miesta. Asi vela zalezi od smeny...
avatar Marek
0
 
 
Bol som v Sladovni dnes na obed s kolegynou, dali sme si obedove menu. Nakolko som tam este nebol a cital som tu vase prispevky ako to tam ospevujete, tak ze vyskusame. Na moje nemile prekvapenie nebola pravda nic z toho co sa pise v uvodnom clanku. Ked sme tam prisli, nikto si nas ani len nevsimol, na casnika sme cakali dobrych 10 minut. Ale to nebolo vsetko......jedlo nestalo za nic, bolo mastné a nechutne, skoro celu porciu tam kazdy z nas nechal, jedine co mi na celom obede chutilo bola Vinea ktoru sme si objednali. Takze co sa mna tyka, nedoporucujem tento podnik, urcite nie ked sa chcete chutne najest, co sa piva tyka, to som nemal moznost ochutnat, kedze som bol v praci, ale myslim, ze najest sa tam uz nikdy nepojdem.
avatar panjan
0
 
 
skoda, ze kvalita obedoveho menu isla dole. My sme mali obedove menu tesne po otvoreni a bolo vynikajuce. Mozno v Sladovni zacali setrit a optimalizovat :(.... Na druhej strane, v Sladovni som jedol dva krat vecer a jedlo z jedalneho listka bolo vyborne...
avatar Ľuboš
0
 
 
škoda že Sladovňa vydržala len rok, od 1.8. 2010 zavretéééé!!! Ale vraj otvoria neďaleko na Ventúrskej v "lacnejších" priestoroch.
avatar Mat
0
 
 
ano, minule som isiel okolo a divil som sa, kde to zmizlo.
avatar panjan
0
 
 
Sladovna je zatvorena a je to prekvapive. Kreativna uvodna reklamna kampan, skvele jedlo, premysleny koncept, dizajn interieru nominovany na cenu cezaar, predznamenavali skvelu buducnost o com svedci aj mnozstvo navstevnikov vo vecernych hodinach. Snad otvoria Sladovnu znovu na Venturskej, leba takyto rychly koniec bez pointy je skoda. Pre upresnenie dodam, ze zavreli aj sestersky susedny podnik La Bodeguita del Medio.
avatar Yo
0
 
 
Najhorsi fotky. jaj
Prihláste sa pre pridanie názoru.
Posledná úprava Utorok, 18 August 2009 10:07